Jobba mer effektivt.

Blir du också lätt distraherad av allt du ”bara” ska kolla på nätet?? Då har jag hittat ett par hjälpmedel till oss!:)  Programmen heter:

Freedom – kan användas både på PC och Mac, och ser till att du inte kommer in på internet över en vald period som du bestämmer själv. Men under den tiden så kan du inte stänga av Freedom eller lurkika på nåt vis:) Du måste vänta tills tiden har utlöpt! 😉

Anti-Social – om det känns så drastiskt att du blir alldeles kallsvettig på tanken av att total web-karantän, så kan du välja detta program där du själv bestämmer vilka sidor och sociala medier du vill skärma dig ifrån under arbetet/studierna.

Rescue Time – tror du det inte själv? Prova ”rescue time” så får du se hur effektivt du använder arbetstiden:) Den registrerar all internetaktivitet så att du får ”svart på vitt”, i både tabeller å diagram om så vill, hur mycket tid du faktiskt slösar på allt det där du trodde bara tog några sekunder.

Studier visar att för varje gång du blir distraherad, eller någon form av avledningsmanöver sker, så tar det ca 20 minuter innan du kommer igång och kan fortsätta jobba fokuserat på det du höll på med.

Fråga en författare t.ex.. När man först har kommit in i ”flowet”, som man aldrig vet hur länge det kommer vara, så låter man inte det riskeras att bli förstört av en vän som som ringer, sms’ar eller skickar meddelanden konstant på Facebook.

Hoppas dessa korta tips kan hjälpa dig med! =)

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *