YinYoga för ryggproblem.

Ikväll provade jag en ”live class” YinYoga på sidan ”Yoogaia” – ytterligare en tjänst jag provar ut genom Buzzador.

Visste egentligen ingenting om vad YinYoga innebar, men förstod ganska snabbt att det var en perfekt nybörjarklass med tanke på att det går ut på att stretcha i en och samma position över flera minuter – vilket jag behövde! Badly!

Instruktören var också duktig på att berätta vad alla de olika positionerna var bra för. Jag har snart ett halvår nu haft problem med stel korsrygg som har inneburit en del begränsningar och felbelastningar. = dålig sömn = går ut över allt.

Har varit både hos kiropraktor och fysioterapeut som har satt akupunktur före behandling. Det har blivit betydligt bättre, och kiropraktik var inte alls så farlig, snarare bara skönt! Men det blev fort tydligt att jag har fokuserat lite ”obalanserat” när jag har tränat.. D.v.s att jag har varit väldigt fokuserad på att träna och ha en stark rygg, för att det är så viktigt i mitt jobb och fritidsintressen (men en stark rygg är ju otroligt viktigt hur som helst!!) I alla fall så har jag inte kompenserat lika bra med att träna framsidan av ryggen – alltså MAGEN 😛

Fick med mig en bra översikt med övningar skräddarsydd för mig. Det ”är ju så enkelt att göra hemma” tänker man… Men gör man det..?? Nja…det blir lite si som så med det, men det hänger ju helt klart på en själv att rätta upp en sån obalans.

Men i alla fall… På YinYoga’n så hittade jag några riktigt bra övningar som gjorde att jag fick stretcha ut korsryggen rejält och inte minst  hela baksidan av kroppen, så nu känns det faktiskt skönt och jag glädjer mig till vad jag tror kommer bli en god natts sömn =)

Kan det här hjälpa andra med samma problem så är det ju bara bra. Om inte för ryggont så för mycket annat bra 🙂 Bl.a så märker jag att det sätter fart på matsmältning, och det är rekommenderat att dricka en del vatten efteråt för att undvika huvudvärk som kan uppstå, då det sätter igång lite av kroppens mekanismer, har en ”rensande” effekt och inte minst balanserande och upplösande effekt på kroppens energifält.

Jag ska i alla fall delta på flera classes, för det här var ganska intressant 🙂 Dessutom lite mer inspirerande och motiverande när det är en del live lektioner.  Och ALLA kan ju pröva gratis 14 dagar! Absolut värt det! Bara följ den här länken: Yoogaia  Annars är det vanliga 7 dagar som är gratis:)

Lycka till!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *