Statiner och kolesterolskräck.

Såg en intressant dokumentär idag om just den här fett- och kolesterolskräcken som vi är itutade med sen 60-talet och som många fortfarande lever med.

Den omhandlar ju inte minst den typen medikament som är kanske den största ”bestsellern” på marknaden sedan man kunde börja skrämma folk med hur farligt det var med kolesterol – nämligen statiner! Statiner som ska redusera risken för att råka ut för hjärt- och kärlsjukdommar och göra våra nationer så mycket friskare. ?

Idag vet man faktiskt bättre. Men som vanligt är det ännu alldeles för få läkare som antingen vill erkänna dessa ”nya teorier” eller bara blundar för det för att få skriva ut recept. Tyvärr har alldeles för många patienter fått problem bara p.g.a dessa mediciner.

Allt som kan upplysa fler om hur det ligger till i verkligeheten och som kan hjälpa oss ta bättre val för våran hälsa menar jag ska delas! Så på linken nedan kan du se dokumentären och på nedersta länken läsa mer om filmen och personerna som blir intervjuad.

http://vimeo.com/65517435

http://www.statinnation.net/

2 thoughts on “Statiner och kolesterolskräck.”

  1. Mennesker skulle vært utstyrt med alarmlamper og instrumentpanel, slik at vi kunne foreta fortløpende korrigeringer på inntaket av sporstoffer, mineraler, osv for å leve livet harmonisk. Medisiner er vel og bra, men kommer ikke uten en masse bivirkninger. Første gang det kom piller for diverse formål – Thalidomid er det verste skrekkeksempel i Sverige, var vi jo mer eller mindre forsøkskaniner for store eksperimenter. Noen ganger var det dessverre med døden til følge. Menneskekroppen er en komplisert maskin. Selv i dag vet vi ikke nok om langsiktige påvirkninger.

    1. Väldigt bra sagt Frank! Det finns många hemska exempel och det är inte lite vi behöver lära och veta för att skärma oss från allt idag. Det är nästan omöjligt. Men mycket går att undvika:) (Beklagar trög respons by the way!)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *