Personlig utveckling – overload!

Kan det bli för mycket av det goda? Kan man bli så uppslukad av självhjälpsböcker och annan vägledning och välmenande råd från alla häftiga coaching- och inspirationsgurus att det blir för mycket??

Ja, det tror jag… I mångas sökande efter sig själv kan man nästan bli besatt av att gräva ner sig i böcker, föredrag, youtube-videos och ljudböcker m.m. Det säger jag kanske för att jag har känt själv att det nästan kan bli så ibland.

I stället för att ”ta action” som så många råder en till, så blir man hellre sittande inne och beställer en ny bok… Allt känns ju så enkelt och självklart när man lyssnar på alla råd, tips och ”steg” till bättre ditt, å bättre datt! Det är ju mycket tryggare att faktiskt drömma om alla förändringar som ska ske än att faktiskt göra nånting åt det – idag!

Fasen…det har tagit låång tid för mig att inse det här. Men tydligen så har man en trög skalle som måste ha in det mesta med tesked, i stället för för många metaforer och fantastiska citat.

Missförstå mig rätt…! Jag har provat så mycket bra och läst så många böcker, och jag älskar det! Tack vare det har jag väl också kommit till den här insikten; Gör nånting med alla tips och råd! Bläddra inte bara igenom boken ( eller vad det nu är ) och börja på nästa. Jobba med den.

Gör en sak pyttelite annorlunda varje dag. Om det är en vana du vill bryta så är det inte mer som ska till för en stor ändring till slut.

Om du vill lära dig ett nytt språk; lär dig 5 nya ord varje dag!

Om du vill skriva en bok; skriv 1 sida varje dag! Om ett år har du 365 sidor.

Om du vill förändra din ekonomi; öppna spar/investeringskonto IDAG!

Om du vill förbättra din hälsa; Introducera ETT litet nytt sätt. Släng inte ut kylskåpet, men byt t.ex ut margarinet mot smör.

Om du vill förändra världen; börja med att plocka upp ditt skräp!

Just det här insåg jag nu…Vilken läxa till mig själv! Förändring behöver alltså inte vara jobbigt 😛  ”Baby Steps” eller hur?;)

Kanske det man har gjort fel…att känna att en förändring är nånting stort där allt måste ske på en gång…hm.. Ska sluta stressa mindre över det. När jag tänker efter har väl ingen av förändringarna jag har genomgått hänt över natten ändå:)

Kanske du också fick någonting att tänka över nu? 😉

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *