Pendeltid = Effektiv tid

Tre dagar i veckan kör jag lite över 2 timmar mellan hem och jobb. Jag har ingenting emot att köra och körtiden är min ”egentid” på ett vis.        Det finns ingenting jag egentligen skulle ha gjort under den tiden. Jag slipper sitta hemma och tänka på tvätten, disken och allt det andra:)

I stället har jag upptäckt den sköna avslappningen som ljudböcker är, och så länge jag inte ligger i sängen så somnar jag inte heller:)  Jag har använt tiden till att lyssna och lära från ispirerande böcker och berättelser om allt från ekonomi till mental styrketräning. Önskar nästan att jag hade längre till jobb ibland. Som min far som kör väääldigt långt och mycket i sitt jobb, och blivit beroende av ljudböcker, har nästan svårt att kliva ur bilen när han äntligen kommer hem, efter kanske 80mil, för att deckaren han lyssnar på är så spännande 😉

Just nu håller jag på med boken av Olof Röhlander; ”Det blir alltid som man tänkt sig”. Och trots att man har knatat igenom en del böcker i samma sjanger så hade den här väldigt bra specifika tips och idèer till hur man kan omställa sitt tänkande:)

Och eftersom jag har integrerad telefon i bilen så passar det även bra att använda tiden till att ta samtal som måste göras, som du kanske inte får ro till att göra annars. Banken, skolan, jobbet o.s.v!

Du får ju så god tid också till att tänka igenom dagen och den kommande dagen så att man kan planera tiden lite bättre och dagarna går smidigare. Jag vet vad vi ska ha till middag och vad jag behöver handla när arbetsdagen är slut, och jag har redan tänkt ut hur resten av kvällen kommer se ut. Och det städar undan för onödiga stressmoment och lågt blodsocker ( =gräl! )

Tiden jag pendlar är alltså kanske det mest effektiva tiden jag har genom dagen då jag kan filosofera, planera och komma fram till andra beslut som man inte tar sig tid annars att sitta och tänkta ut.

Pendlar du också en del till jobb? Räkna ut ca hur många timmar du kör på ett år. För mig skulle det bli då ungefär 240 timmar. Det är ju en liten högskolekurs om man så vill! Du kan ju lära dig ett helt nytt språk om du så vill! Eller använda tiden till att göra andra arbetsuppgifter. Då menar jag naturligtvis inte att du ska skriva mail och slicka brev medans du kör. Ajja Bajja!  MEN det är ju en gyllen möjlighet att ”ta tag” i en del grejer man kanske inte skulle gjort annars. Så när du kommer hem från jobb så har du mer fritid att göra vad du vill/måste då.

Underskatta inte vad som finns i jungeln av Podcast! Där kan du gratis ladda ned allt möjligt från iTunes. Och läser du redan nånting på högskolenivå, så kan jag rekommendera iTunes U! Jag hittade utmärkta föreläsningar från Universitetet i Stavanger inom anatomi, fysiologi och patalogi där. Det hjälpte verkligen när jag studerade medicin.

Så om du ser mörkt på all den tiden du använder i bilen till och från jobb så hoppas jag att du inte längre ser någon anledning till detta 😉 Njuuut av friheten och möjligheten att varva ned och ladda upp till arbetsdagen!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *