Målsättning, goda resultat och WSET

2:a Februari fick jag veta…att WSET-examen hade gått alldeles utmärkt! =))  Hade tänkt skriva om det tidigare, men det har tagit en stund för mig att låta det sjunka in och bara allmänt ”landa” efter allt 😛

Jag fick sms runt klockan ett från min studievägledare den dagen, och jag hoppade av glädje:) Vilken otrolig lättnad att veta att jag hade klarat det, och klarat det så bra dessutom. Förutom min syster, som helt plötsligt kom besök nästan samtidigt, så var det min chef som fick veta det först:) Det är tack vare mina goda kollegor, fantastiska arbetsgivare, och min syster som hjälpt till att passa min dotter, som jag har kunnat flacka fram och tillbaka till Oslo och inte minst ta en aldrig så liten studieresa till Frankrike:)

Jag kan fortfarande inte fatta hur jag fick ihop allt året 2014! …..2 olika jobb, upptill 4 olika arbetsplatser, samtidigt som jag studerade medicin på heltid OCH i tillägg WSET Level 3…. I cän’t fat it…. Bor fortfarande själv med min dotter, och hade kanske dessutom min skojigaste å bästaste sommar på ages!

Innan jag åkte och tog examen letade jag upp en bild på Google av ett WSET-diplom som hade det betyget jag önskade uppnå. Jag sparade bilden som bakgrundsbild på min datorskärm för att bli påmind och lättare visualisera vad jag hade satt som mål. Efter att jag hade genomfört examen var jag väldigt skeptisk på om jag skulle klara det och tänkte att jag skulle nöja mig och vara väldigt glad om jag bara fick ”pass”. MEN…! jag klarade mitt mål: ”pass with merit” och är supernöjd med det =)

Åter igen bevisar det bara (för min egen del i alla fall) att tro, målsättning, engagemang och en god del visualisering av dit man vill nå – aldrig sviker en. Det var samma sak med medisinstudierna. Jag önskade ett genomsnittsbetyg på B – och det klarade jag också.

Som här om dagen, när jag åter igen rensade i grejer, kastade och eldade skräp, läste igenom tidningar jag har sparat o.s.v, kom jag över flera artiklar som jag har glömt bort att jag läst. Och när jag såg dem igen så fick jag backflashes av hur jag så innerligt sagt till mig själv: ”DIT ska jag!”   Det var bl.a en artikel om Hotel Chocolate som hade öppnat i Köpenhamn. Utan att jag visste det då så skulle det visa sig att jag snart skulle dit för första gången i mitt liv – och naturligtvis besökte jag Hotel Chocolate! =)

En artikel handlade också om Selma Lagerlöfs Hotell & SPA, det påminde mig också om hur jag hade drömt att besöka stället, och så hade det blivit också. Jag såg till att hamna där på praktik under min bartenderutbildning och fick i samma veva äran att servera Uno Svenningsson med familj – märkligt nog efter en sommar då jag hade köpt hans samlingsskiva och blivit helt förälskad i låtarna.

Men det mest otroliga i senare tid, som jag skrev om en gång tidigare, var när jag kom hem efter min studieresa i Rhône i Frankrike och såg artikeln om Vahlrona chokladfabrik – igen! För DIT skulle ju jag ”innan jag dog”, och då har jag helt plötsligt varit där….som av en ”slump”, eftersom vårar hotell i Tain låg bara några 100 meter från Vahlrona =) Och inte visste jag Då, när jag läste den artikeln, att jag skulle till Frankrike, ännu mindre till Rhone…och faktiskt också närmaste bestämt: Tain – OCH dessutom få tid att göra ett besök på fabriksbutiken =)

Här kan man snacka om att ”law of attraction”!! Jag har nog alltid haft väldigt ”tur” på det sättet, att alltid attrahera till mig situationer, personer och ställen utan att tänka så mycket över det. Men när man gör det…Wow! Och inser hur lätt man faktiskt kan få det man önskar… 😛 Samma sak med INTE så positiva saker, man har ju attraherat dem med.. Och ju mer medveten man blir av det, ju enklare blir det att fokusera på de bra sakerna – för att få ännu mera. Ja…Det var just min hemläxa till mig själv idag! Tänkt att man ska behöva påminna sig i tid och otid. Det borde vara en självklarhet ju!

Är det kanske därför jag velar så fruktansvärt mycket för tiden över vad jag ska satsa vidare på? Just därför att möjligheterna är så många och INGENTING känns omöjligt längre…nästan? (Har du goda råd till mig där så tar jag gärna emot dem!)

En annan sak jag kom att tänka på nu… Jag frågade ju tarotkorten om det skulle gå bra på WSET-examen. Svaret blev: 9 i Mynt – vilket jag genast tolkade som ett mycket positivt svar:) Kvinnan som står där och ser så belåten och tillfreds ut, men en fågel på handen och lite ”världen för sina fötter”-feeling… Då såg jag en sak som jag egentligen aldrig lagt märke till med det kortet förut… Hon står ju faktiskt där MITT i en vingård med druvklasarna hängandes runt omkring henne:) Jag kände faktiskt att jag inte hade kunnat fått ett mer passande kort, av 72 alternativ, på min fråga:)

WSET level 3
WSET level 3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *