Hur man löser ett problem.

Man tager ett internet och en liten google – och då har du stort sett redan löst halva problemet!

Jag brukar även konsultera mig med några av mina bästa vänner; Ebay och YouTube. Dom ger mig svar på det mesta!

Nu har jag bytt ut en del grejer på bilen, fixat enkla lösningar för ljud och bild hemma, reparerat en pc m.m. m.m… Samt inte minst vad praktiskt det är att kontakta folk, använda kundservice online i stället för att stå i telefonkö, och diskutera i forum.

Om man bara tänker efter vart man ska börja leta, så kan man lösa det mesta själv till en billig peng!

Som när min lokala verkstad inte ens kunde hitta den rätta bildelen jag var ute efter, ringde jag närmsta verkstad på svenska sidan (bor ju i Norge), beställde den där – billigt!  Hittade en forum där folk hade samma problem och där jag fann en lätt lösning för hur jag skulle byta ut delen=)

När min dotter råkade krossa skärmen på hennes lilla pc så sökte jag helt enkelt på Ebay! (var egentligen påväg att kassera den hos närmsta el-varu-butik).  Hittade en ny skärm i kina eller nåt… 350kr vart d totalt. Billigt jämfört med en ny pc;)  När det sedan skulle sättas på plats rådförde jag mig med YouTube; ”How to repair acer aspire one screen” eller nåt sånt sökte jag på. EasyPeasy!;)

Vid ett tidigare tillfälle så kraschade datorn…Död..Finito..Nada! Hm…! Vad göra? Samma sak där! Är man inget snille så måste man söka hos dom som vet. Jag frågade Google; ”How to reset…”bla bla bla, och hittade svaret på en minut. 2 knappar senare hade jag en livs levande pc igen!=)

Sist den gick sönder använde jag det bara som en ursäkt att ÄNTLIGEN få köpa mig en iPad4! Köpte till ett trådlöst tangentbord och vipps hade man ett ytterst slimmat och flyttbart kontor=)

Men det blev ju bråk.. Om ”kontoret”.. Så då bestämde jag mig för att ge pc’n ett liv till ;-P ( Ska aldrig mer köpa en pc hur som helst!)

Så läxan i det här inlägget: Det finns inget problem som inte går att lösa! Inte bara tekniska saker, men ekonomiska omständigheter, relationer och god mat går också att laga! 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *