Veckans 5 snabba

Här kommer denna veckans ”5 snabba”.  Det vill säga en kort uppsummering av vad jag gör, läser, ser på eller filosoferar om just nu. Och tanken är att publicera det varje måndag.

Ljudbok: Inte bara EN, men TRE denna vecka som jag alternerar mellan efter humör;

”Ditt kompetenta barn” av Jesper Juul. En väldigt bra bok om barn och uppfostran från Danmarks välkände familjeterapeut. Har läst boken förut, men det är inte ett tema som skadas att repeteras:)

”My life as a ten year old boy” av Nancy Cartwright – för alla oss ”The Simpsons”-fans! Kvinnan med rösten till Bart och flera andra av figurerna i tv-serien. Du kommer känna igen dom när du hör hon prata:) Det är i alla fall omöjligt att inte bli underhållen av hennes smått entusiastiska sätt, och inte minst hastighet och humorn, när hon berättar om hennes liv och hur hon fick rollen som väldens mest kände 10-åring.

”Vägvisaren till himlen” av Eben Alexander. Efter att ha lyssnat på ”Till himlen och tillbaka”  av samma författare OCH hjärnkirurg om hur han upplevde sin ”nära-döden-upplevelse” som den största skeptiker och skolmedicinare själv, blev det en naturlig val att även få med sig denna bok.

Som veckans hälsotips måste jag få nämna YouTube-kanalen ”Yoga with Adriene”. Jag genomförde i november/december hennes ”30 days of yoga”. Hade aldrig trott att jag faktiskt skulle genomföra det, eftersom jag lätt ger upp om nånting känns tråkigt och ”omöjligt” att få till. Men det var nog just för att hon är en så lättsam och skojig tjej som gör att man slipper tolka yoga som något endast för gudar och yogis. Men det här va det som skulle hända för att jag också skulle få smaken på yoga. Och nu har jag fortsatt med hennes yoga-camp, men supplerar med en lektion nu och då i stället. Trivs väldigt bra med det och det har definitivt räddat min rygg = jobb! just därför att man samtidigt får stretcha och styrka de mest svåråtkomliga punkter. Jobbar fortfarande hårt på närvarande-i-nuet-feelingen, då man lyckas tänka på 70 andra saker också.

  • App/Mojäng jag inte kan vara utan:   Det är vinter, så jag bara älskar Volvo on Call-appen! Kommer aldrig vilja vara utan bränslevärmare hur som helst efter förra bilen jag hade. Det är en lyx och en sak jag har blivit beroende av. Man bor faktiskt nordligt och man kör långt på jobb. Det ska va grett, skönt å plåtfritt att sätta sig i bilen.

Det var mina 5 snabba för denna måndag.

Ha en fortsatt fin kväll!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *