Piller & Profiter

Har du hört talas om Prozac? Eller ritalin? Känner du någon som har diabetes? Som har vaksinerat sig?

Skulle tro det. Det här är ju en kanonbra marknad inom läkemedelsindustrin! Som John Virapen skriver i sin bok, med samma namn som titeln, så är det ju inte de verkligen sjuka människorna som är den bästa kundgruppen. Dom utgör en  ganska liten del av marknaden.

Man skulle tro att när vi har kommit så långt i vetenskapen, att de vi förtror oss till med våran hälsa och säkerhet, att dom skulle använda kunskapen på ett lite mer etiskt sätt.

Jag får ju ändå välja att tro att majoriteten av industrin faktiskt håller sig på mattan, men det är den lilla procenten av folk som manipulerar forskningsrapporter, mutar läkare och statliga instanser som även får resten av etablissemanget att hamna helt på trynet.

John Virapen var länge anställd av läkemedelsgiganten ”Eli Lilly & Co”. Med sina 4 års medicinstudier och doktorgrad i psykologi var det han och hans marknadsföringstricks som ökade företagets omsättning på 700.000 dollar till 15 millioner dollar den gången.

I sin bok, med orginaltiteln; ”Side Effects: Death” avslöjar han totalt allt som han och företaget sysslade med en vanlig arbetsdag. Om lyxresor, mutor och manipulation. Det är inte vacker läsning, men det förklarar otroligt mycket om varför helt plötsligt så många barn har ”ADHD” och alla som är mer eller mindre ”deprimerade”.

Vill inte avslöja för mycket, men jag tycker att alla borde läsa boken då den faktiskt berör ALLA. Trykk här för att se mer om den på Adlibris!

”…Sådana produkter blir godkänd baserat på kortsiktiga studier. Långtidsstudier blir inte gjort förrän produkten släpps på marknaden”   Det vill säga; det är VI som ÄR långtidsstudierna!

Nu mera kan man rapportera biverkningar av läkemedel själv på: http://www.lakemedelsverket.se/malgrupp/Halso—sjukvard/Rapportera-biverkningar/

Och i Norge på: http://www.relis.no/Bivirkninger/Legemidelovervakning

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *