Ljudbokfrälst till sist.

För andra gången testar jag ut tjänsten ”Storytel” via Buzzador – och jag älskar den! Och nu har jag så mycket godis att lyssna och läsa igenom 🙂

App’en har många bra och enkla funktioner och inte minst ett ganska bra utval att lägga i det som kallas bokhyllan. Därifrån kan du enkelt välja om du vill ha boken i offline mode så att du enkelt kan lyssna när du är ute och kör t.ex. Vill du gärna somna till boken har den en fiffig snooze-funktion som gör att den stoppar automatisk efter önskad tid.  Och för varje gång du pausar/startar så hoppar den 15 sekunder tillbaka, eller så kan du själv ”bläddra” tillbaka med 15s-knappen.

Storytel har numera också e-böcker!

Just nu i min bokhylla har jag hittat många guldklimpar som jag har tänkt plöja igenom 🙂 Bl.a; ”Moonwalking med Einstein”, Tänka, snabbt och långsamt”,  och lite av både Ben Goldacre, Stephen Hawking och Eckhart Tolle 😉  Så här går det en hel på egen lärning och självutveckling. Nytta OCH nöje kallar jag det. För det funkar så bra medans man ändå gör annat, t.ex att köra bil, hänga tvätt, laga mat, är ute och går eller bara slappar i soffan. Många har ju även jobb där man gärna kan lyssna på en ljudbok. Tänker då speciellt på de som kanske kör långtransport, har ett monotont fabriksarbete eller  liknande. Vet i alla fall att det räddar en hög med tråkiga timmar för många. Och hade jag kunnat övertyga min egen far om att byta telefon bara för att kunna använda detta så vet jag att han hade älskat det! Då hade han sluppit använda så mycket pengar på cd-skivor och inte minst slippa ha plats åt det.  Men det kommer nog inte hända, haha!

Jag måste säga att jag älskar mer själva känslan och myset att sätta sig och bläddra i en helt vanlig bok. Vet man att det är en bok som man vill behålla för att komma tillbaka till senare (som studiböcker o.s.v.) så är det fint att spara på i bokhyllan. Men många böcker läser man aldrig mer än en gång i livet, intressen förändrar sig, och mycket man köpte för kanske 10 år sen känns inte lika aktuellt att ev. packa ned i en flyttkartong (igen) å släpa med sig 😛 Jag har gett bort ett antal påsar med böcker till både loppisar och lokala biblioteket senaste året som jag INTE kommer sakna. Och DET är väl kanske det som är ett stort pluss med ljudböcker online – man slipper spara på dem i ett skåp nånstans.  Så tummen upp för den typen utveckling som sparar oss för böcker och tidningar och till slut – massa sopor (om inte annat) 🙂

Så åter igen kan jag rekommendera tjänsten på det varmaste. Storytel erbjuder en bok i månaden för en liten slant, eller så kan du göra som mig och plöööja (!) igenom obegränsat med böcker för 169,-/mån.

God läsning/lyssning!

One thought on “Ljudbokfrälst till sist.”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *