Hemligheten hos folk som aldrig blir sjuka

The Secrets of People Who Never Get Sick

Då har jag avverkat ytterligare en bok inom temat: Hälsa.

Den här boken baserar sig på 25 berättelser om personer eller befolkningsgruppers specifika ”hälso-mantra” nr 1! Det omhandlar allt ifrån att äta vitlök till yoga och så enkla saker som att vila middag varje dag;)  I en del områden i världen lever människor i så kallade ”Blå Soner” där invånarna så gott som aldrig blir sjuka. Det finns tydligen 5 av dem, men det är ingen mening att flytta dit och få fantastisk hälsa då detta bara är reserverat de som är uppväxt i just den traditionen:)

Men det som var lite skoj kuriosa var hur man förut rekommenderade bl.a kokain för att bleka tänderna, arsenik mot håravfall och heroin i hostsaft! Vi har kommit en bit vidare sen den tiden, och då man skrattade åt läkare som menade att man skulle tvätta händerna – det ska vi vara glada för 😛

Allt i allt var detta lättläst och underhållande, fast ändå med en god del vetenskapliga bevis för de olika metoderna 🙂 Jag läste boken på norska, fast länken till boken är på engelska, men du hittar den där i alla fall om du trycker på bilden:)

One thought on “Hemligheten hos folk som aldrig blir sjuka”

  1. Det er lurt å spise en del grønnsaker og frukt. Dessuten: det er alle regnbuens farger der – og mer enn det.
    En god sommersalat frisker opp. Lag maten fra bunnen av og ikke spis for mye takeaway. Alt med måte. Vi spiser som oftest for mye av det vi synes er godt, men ikke alltid sunt. Sunn mat kan jo også være god.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *