”Foodie”…och w(h)iney..?

Jag finns….alltså är jag…? Nej..Jag tänker, så DÄRFÖR är jag! 🙂 Såå va det!  Och eftersom jag är en ”foodie” och inte minst en vinenthusiast så…..betyder det att jag är en ”w(h)iney”??? Bara undrar, för det känns som det kan stämma ganska bra många gånger 😉 Lite ”gnällig vindrickare” liksom…haha!

Har en vecka med lite för lite att göra (det kallas semester), vilket är skönt ! – för då passar jag på att glufsa i mig allt jag inte tycker att jag hinner se/läsa/göra annars =)  Så just i dessa dagar består min underhållning av;

* Min dotter. Sommarlov nu äntligen i Norge, så vi har passat på att gå lite turer i närområdet.

* Hundlivet med våran Moonshine, som hon heter. (Don’t ask! Men det är inte som i ”månsken” i alla fall)

* Random show och Tim Ferriss Show, bägge med Tim Ferriss förståss. Rekommenderas starkt! Lyssna på iTunes!

* Har også börjat dyka in lite mer i Mark Sissons ”Primal Blueprint” (finns Adlibris och iTunes). Upptäckte att man kan få en gratis download av hans ”Primal Blueprint Fitness” på hans hemsida; MarksDailyApple 🙂 Värd att kolla in! Vi vet ju att Kostdoktorn följer just Mark Sisson som en av många förespråkare på Paleo/Low Carb-stigen. Så det är ju lite så man vill läsa och undersöka om dessa personer själv:)

* Kostdoktorns medlemssida går det mycket i också. Många intressanta intervjuer att få med sig där. Inte minst tillgång till en del längre föreläsningar och dokumentärer. Rekommenderar några på mitt inlägg här du bör se annars!

* Jag ser mycket film, och har mer och mer börjat gå över till dokumentärer och ljudböcker, även om ingenting slår nånting som en äkta, handfast bok att bläddra i. Men Storytel är helt fantastiskt att ha med sig på mobilen, vare sig man kör bil, är ute på promenad eller ligger på soffan 😉 Alla kan prova gratis i 2 veckor! Bara klicka här å registrera dig, så har du semestern räddad;)

* Sen fyndade jag Richard Juhlin’n bok här nyligen på norska, men det gör ju inget 🙂 199,- för ”En doft av Champagne”. För den kostar ju lite mer på Adlibris, men är en jättefin present till en champagne-älskare 🙂 Jag gav den till mig själv i present, så den studerar jag mig igenom nu och drömmer om att få uppleva alla godingar!

Eftersom jag ”synkron-läser” så onödigt många böcker samtidigt (och lyssnar), varvar jag även med ”A Pukka Life” med grundaren till det ayurvediska varumärket Pukka; Sebastian Pole. Kanonintressant om ayurveda faktiskt! (Hittade boken igen nu efter att ha flyttat. Har irriterat mig länge över att jag inte har kunnat hitta den 😛 )

Sen håller jag fortfarande på med ”Good Calories, Bad Calories” av Gary Taubes. Inte direkt en bok man bara ”plöjer” igenom känner jag, så jag tar det lite pö om pö:) För herr Taubes har enormt mycket information i den boken, som inte heller är precis tunn med stor skrift. Så det ska han ha…! Han tar med allt, och nästan 1/4 av boken är bara referenser till studier gjorda inom ämnet.

Samtidigt har jag precis avslutat en fin bok, för personer som mig, som heter ”Wine drinking for inspired thinking”. Haha! Det var grejer det:) En fin blandning av lite filosofi och vinkunskap – precis som jag 😉 Hittade den också på Storytel. Men just nu lyssnar jag på ”Moody Bitches”….som kanske passar mig ganska bra också, hihi.

Den nästa boken på listan tror jag får bli ”ADHD does not exist”. Fast jag tror jag lyssnar på den på iTunes i stället. Fördelen med ljudboktjänster är ju att man slipper ta upp massa plats i bokhyllan för böcker man förmodligen bara kommer läsa en gång.

Sist men inte mina en liten hälsning från ”Månskenet” och mig på denna regniga å tråkiga dag. Hoppas vädret är bättre där Du är!

 

Moonshine
Moonshine
 
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *