5 smarta sätt att läsa och lyssna!

Har kanske nämnt några gånger förut att jag inte har förmågan att läsa eller lyssna på EN bok i taget. Så därför tänkte jag göra en sammanfattningen av vad som gäller den här veckan.

Har precis lyssnat färdigt på Giulia Enders bok ”Charmen med tarmen” – tipp topp!  Kan kanske låta som en tråkig bok med märkligt tema, men absolut inte! Det handlar inte bara om ‘tarmen’ kan jag avslöja, utan hela kroppen egentligen. Från mikrobiologi, peptider, hormoner, immunförsvaret o.s.v. Och JA, ser för mig att boken passar bra även som en uppfriskning för medicinstuderande men inte minst för vilken Svensson som helst då författaren förklarar allt på att väldigt lättförståeligt sätt. Dom flesta bör få större respekt för sin egen kropp efter denna bok 🙂

Samtidigt håller jag på med e-boks-versionen av ”Feel Bad och må bra”, av Anders Mathlein. Har inte kommit så långt än, men boken kan verkligen få mig att skratta igenkännande åt mina egna tankar som jag håller tyst i mitt huvud. Det ska vara sagt att jag älskar självutveckling och personer och böcker om det, men samtidigt kan man bli så jävla less ibland av allt tjat om positivt tänkande och ‘mindfullness’ att man bara vill spy! Ibland kan det verkligen bli för mycket för det goda. Och vi får inte glömma bort eller tro att vi är mindre bra människor för att vi är sur å irriterade ibland, eller tänker elaka saker  Så som ett skönt brejk i allt är boken mycket upplyftande! Jag använder stort sett Storytel till alla ljudböcker OCH de flesta e-böcker.

Som en ”äkta-bläddra-i-bok” läser jag ‘Viticulture’ av Stephen Skelton. Jaa..! Det är för vin-nördar..! Det är inte världens mest spännande läsning, men ett krav och en hög med kunskap som behövs för att ta steget vidare i WSET. Jag ”tjuvläser” nu för att vara lite förberedd 

På podcast-listan rullar just nu Vinmonopolets senaste; ‘Vinspråket’. Brukar följa med där för att fräscha upp mina kunskaper och tips till mina kunder.

Som ett femte och sista källa till information är det ‘Readly’ som gäller!  Herregud vad beroende jag har blivit! Det är ju helt underbart att typ ha tillgång till världens alla magasin för bara 89,- i månaden! Det får man ju knappt EN tidning för idag. Speciellt prisvärt blir det om man vill läsa tidningar som ‘Decanter’ eller bläddra igenom alla inredningstidningar bara för att se på alla fina bilder som inspiration. Tips!: Jag tar screenshots över alla smarta inredningslösningar OCH smarriga recept, som hamnar direkt i bildmappen!   Perfekt på paddan alltså, kan bara ladda ned en hög med tidningar så man har till senare om man vill. Just nu bläddrar jag som galen igenom massa engelska och amerikanske ”cottage-tidningar”                                                                                                 Hög mysfaktor + platsbesparande + skräpbesparande!

Read on!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *